Alles over mos

De laatste designtrends en ontwikkelingen laten ons zien: Er is vraag naar natuur. Kantoren worden gevuld met groen, entrees krijgen verticale tuinen en de behoefte naar een betere akoestiek groeit. Ons mos is uitermate geschikt voor alle bovenstaande situaties. Wetenschappelijk onderzoek toont ons dat mensen gezonder, creatiever en productiever worden van uitzicht op groen. (Wilson, 1984) Wat moet je verder weten?

Duurzaamheid / recycling

Recyling

Bij de productie van onze Metiez mos creaties maken wij gebruik van vele materialen.

Onze leveranciers leveren de goederen die wij nodig hebben voor de productie veelal aan in dozen en plastic verpakkingen.

De dozen en het plastic kunnen wij vaak ook hergebruiken voor het verpakken van onze producten.

Wat we niet kunnen hergebruiken brengen wij naar C. Jansen Grond-, Sloopwerken & Recycling B.V. te Boven Leeuwen.

Zij zorgen ervoor dat het afval of dat nu groen, hout of metaal is wordt gerecycled.

Het restant van mos welke we niet kunnen gebruiken voor onze mos creaties, maar anderen wel,  schenken wij aan goede doelen zoals: Kinderboerderijen, Modeltreinbouwers, Scholen/Studenten en feest comités.

Milieuvriendelijk werken

Wij van Metiez willen zo milieuvriendelijk en efficiënt mogelijk werken. Al ons mos groeit en wordt onder Staatstoezicht geoogst. In het gehele proces proberen wij zo milieuvriendelijk te werk te gaan met het oog op de natuur. Het mos wordt gekleurd en behandeld met natuurvriendelijke stoffen. Ook de lijmen die wij gebruiken zijn van natuurlijk materialen gemaakt. Rendiermos wordt geniet met zo’n 3000 nietjes per m2 hiervoor zoeken wij nog een oplossing. Gezien dit mos zich het beste laat nieten. Mocht er iemand zijn die hiervoor een oplossing heeft contact ons gerust, wij staan er voor open.

Een mossdivider of andere moscreatie is ook nog eens geweldig graadmeter als indicator voor de luchtvochtigheid in een ruimte.

Het herstellen van de luchtvochtigheid is van groot belang voor het welzijn en de gezondheid van mensen die verblijven in deze ruimtes.

Voor extra toelichting klik hieronder

www.arboportaal.nl 

Tip:

Over het algemeen wordt een relatieve luchtvochtigheid tussen de 30% en 70% als behaaglijk ervaren. De moeilijkheid bij het regelen van de luchtvochtigheid is dat de hoeveelheid vocht in de lucht altijd relatief is. Ons mos wordt stug en droog en gevoelig voor aanraking. Als de luchtvochtigheid niet in orde is.

Dit is nadelig voor iedereen die in deze ruimte verblijft, het kan gezondheidsproblemen geven. ( zie bovenstaande link)  (Raak het mos dan niet, hierdoor kan het dan namelijk beschadigen)  Als de luchtvochtigheid herstelt is wordt het mos gewoon weer zacht, elastisch en fluffy.

Weetje:

Ons mos heeft een houdbaarheid van zeker 10 jaar, mits het niet wordt blootgesteld aan fel zonlicht of vocht.

Het mos heeft géén enkele onderhoud nodig, dus géén water, licht, snoeien enz.. Hierdoor is mogelijk om flink te besparen op de maandelijkse onderhoudskosten of hoeven medewerkers er niet aan te denken het te verzorgen.

Daarnaast is het bewezen dat als we omgeven zijn door natuur, natuurkleuren en natuurelementen dat we beter functioneren en ons prettiger voelen. Voor extra toelichting klik hieronder

Thuis in groen

Goed nieuws voor alle mensen met allergieën al onze producten zijn voor hen geschikt.

Wil je ons bezoeken kom gerust eens kijken in onze showroom. Je weet dan gelijk wie we zijn en wat we voor jouw kunnen betekenen. Overleg even wanneer je wilt komen, gezien we ook wel eens op locatie aan het werk zijn. En we willen je niet voor een dichte deur laten staan, maar graag begroeten met een lekker warm bakkie koffie of thee en wat lekkers.

Voor nog meer inspiratie en tips?

Kom ons volgen voor nog veel meer inspiratie en foto’s op Instagram: @mosschilderijen.metiez  p.s. je krijg bij Instagram altijd direct persoonlijk contact met mij Anja. 

unnamed
unnamed

De wetenschap

Het boek Biophillic Design van Edward Wilson laat zien dat wij mensen een hang hebben naar natuur. Slechts 1% van onze tijd op aarde leven we in een bebouwde omgeving. Geen wonder dat we ons rustig en veilig voelen in de natuur. Het is ons biologische thuis. Meerdere onderzoeken bevestigen dit. Een andere studie uit 2011 die laat zien dat mentale én fysieke gezondheid van ziekenhuispatiënten significant toeneemt bij uitzicht op natuurlijk groen. (Raanaas, 2012)

Return on investment

Maar waarom is dit waardevolle informatie? Deze wetenschap leert ons dat het ziekteverzuim afneemt bij medewerkers als er biophillic design wordt toegepast. Het zorgt voor snellere reactietijd, meer correcte antwoorden en een beter geheugen t.o.v. mensen die keken naar afbeeldingen van gebouwde omgevingen. (Kaplan, 1995) Als het ziekteverzuim afneemt met 1% kan dat een organisatie van 1000 medewerkers +/- €500.000,- besparen, aldus adviesbureau YNNO.

1. Mos soorten

Mos is verkrijgbaar in meerdere soorten. Het mos dat wij gebruiken is afkomstig uit Scandinavische landen en wordt gekweekt in bossen die daar speciaal voor zijn aangewezen. Het groeit natuurlijk en wordt onder toezicht geoogst met respect voor bestaande ecosystemen. Het mos wordt met zout behandeld waardoor het jarenlang zacht en op kleur blijft, zonder dat het haar elasticiteit verliest. Ons mos is verkrijgbaar in platmos, rendiermos, bolmos en ons nieuwe varenmos.

rendiermos door metiez

2. Akoestische oplossingen

In een onrustige werkomgeving is het lastig om je te concentreren als de akoestiek niet prettig voelt. Minder weerkaatsing van geluid levert meer rust op. Projectinrichter Akoesta heeft na onderzoek geconcludeerd dat mos producten tot 95% van het geluid reduceren. Logischerwijs levert een groot oppervlakte van mos meer geluidsreductie op. Of je nu een MossWall op kantoor plaatst of onze MossDivider, je kunt rekenen op minder geluidsoverlast en een productievere werksfeer!

3. Voordelen van mos

Er bestaan veel negatieve aannames over groen op de werkvloer. Dat heeft maandelijks onderhoud nodig en de angst voor ongedierte is logisch. Gelukkig is ons mos volledig insectenvrij, heeft het geen onderhoud nodig en is het 100% natuurlijk. Het levert een luxe uitstraling op, waar je het ook plaatst. Ons mos is brandwerend en hyperallergeen en daardoor is de veiligheid van onze producten altijd volledig gewaarborgd. Last but not least zijn al onze producten vuil- en stof afstotend!

Mos kleuren en soorten

Contact

Ben je benieuwd welke voordelen het heeft om de natuur weer naar binnen te halen? Waarom Biophillic design je leven of dat van je werknemers positief kan veranderen? We leggen het je graag uit! Neem contact op zodat we iets af kunnen spreken.

©2024 Metiez

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

FAQ