Alles over mos

De laatste designtrends en ontwikkelingen laten ons zien: Er is vraag naar natuur. Kantoren worden gevuld met groen, entrees krijgen verticale tuinen en de behoefte naar een betere akoestiek groeit. Ons mos is uitermate geschikt voor alle bovenstaande situaties. Wetenschappelijk onderzoek toont ons dat mensen gezonder, creatiever en productiever worden van uitzicht op groen. (Wilson, 1984) Wat moet je verder weten?

De wetenschap

Het boek Biophillic Design van Edward Wilson laat zien dat wij mensen een hang hebben naar natuur. Slechts 1% van onze tijd op aarde leven we in een bebouwde omgeving. Geen wonder dat we ons rustig en veilig voelen in de natuur. Het is ons biologische thuis. Meerdere onderzoeken bevestigen dit. Een andere studie uit 2011 die laat zien dat mentale én fysieke gezondheid van ziekenhuispatiënten significant toeneemt bij uitzicht op natuurlijk groen. (Raanaas, 2012)

Return on investment

Maar waarom is dit waardevolle informatie? Deze wetenschap leert ons dat het ziekteverzuim afneemt bij medewerkers als er biophillic design wordt toegepast. Het zorgt voor snellere reactietijd, meer correcte antwoorden en een beter geheugen t.o.v. mensen die keken naar afbeeldingen van gebouwde omgevingen. (Kaplan, 1995) Als het ziekteverzuim afneemt met 1% kan dat een organisatie van 1000 medewerkers +/- €500.000,- besparen, aldus adviesbureau YNNO.

1. Mos soorten

Mos is verkrijgbaar in meerdere soorten. Het mos dat wij gebruiken is afkomstig uit Scandinavische landen en wordt gekweekt in bossen die daar speciaal voor zijn aangewezen. Het groeit natuurlijk en wordt onder toezicht geoogst met respect voor bestaande ecosystemen. Het mos wordt met zout behandeld waardoor het jarenlang zacht en op kleur blijft, zonder dat het haar elasticiteit verliest. Ons mos is verkrijgbaar in platmos, rendiermos, bolmos en ons nieuwe varenmos.

rendiermos door metiez

2. Akoestische oplossingen

In een onrustige werkomgeving is het lastig om je te concentreren als de akoestiek niet prettig voelt. Minder weerkaatsing van geluid levert meer rust op. Projectinrichter Akoesta heeft na onderzoek geconcludeerd dat mos producten tot 95% van het geluid reduceren. Logischerwijs levert een groot oppervlakte van mos meer geluidsreductie op. Of je nu een MossWall op kantoor plaatst of onze MossDivider, je kunt rekenen op minder geluidsoverlast en een productievere werksfeer!

3. Voordelen van mos

Er bestaan veel negatieve aannames over groen op de werkvloer. Dat heeft maandelijks onderhoud nodig en de angst voor ongedierte is logisch. Gelukkig is ons mos volledig insectenvrij, heeft het geen onderhoud nodig en is het 100% natuurlijk. Het levert een luxe uitstraling op, waar je het ook plaatst. Ons mos is brandwerend en hyperallergeen en daardoor is de veiligheid van onze producten altijd volledig gewaarborgd. Last but not least zijn al onze producten vuil- en stof afstotend!

Mos kleuren en soorten

Contact

Ben je benieuwd welke voordelen het heeft om de natuur weer naar binnen te halen? Waarom Biophillic design je leven of dat van je werknemers positief kan veranderen? We leggen het je graag uit! Neem contact op zodat we iets af kunnen spreken.

©2022 Metiez

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

FAQ