Het boek Biophillic Design van Edward Wilson laat zien dat wij mensen een hang hebben naar natuur. Slechts 1% van onze tijd op aarde leven we in een bebouwde omgeving. Geen wonder dat we ons rustig en veilig voelen in de natuur. Het is ons biologische thuis. Meerdere onderzoeken bevestigen dit. Een andere studie uit 2011 die laat zien dat mentale én fysieke gezondheid van ziekenhuispatiënten significant toeneemt bij uitzicht op natuurlijk groen. (Raanaas, 2012)

 

Return on investment

Maar waarom is dit waardevolle informatie? Deze wetenschap leert ons dat het ziekteverzuim afneemt bij medewerkers als er biophillic design wordt toegepast. Het zorgt voor snellere reactietijd, meer correcte antwoorden en een beter geheugen t.o.v. mensen die keken naar afbeeldingen van gebouwde omgevingen. (Kaplan, 1995) Als het ziekteverzuim afneemt met 1% kan dat een organisatie van 1000 medewerkers +/- €500.000,- besparen, aldus adviesbureau YUNNO.Bij Metiez zijn we thuis in groen.

Geïnspireerd door het boek Biophilia van Edward Wilson uit 1984 weten we dat de mens een hang heeft naar levende dingen. De natuur was namelijk duizenden jaren ons thuis.

Het was een plek van leven, lachen en overleven. Geen wonder dat een huis een thuis kan worden dankzij meer groen. Deze kennis inspireert ons met een MossDivider het groen weer naar binnen te halen.

 

Kostenbesparend

Mos is een sfeervol natuurproduct het is 100% natuurlijk maar volledig onderhoudsvrij!

Bovenop de bovenstaande voordelen komen er geen onverwachte kosten meer voor een maandelijks onderhoudscontract, je bezuinigt op watergebruik, géén extra licht nodig.

Dus kortom zeer interessant.

 

Sfeervol werken, genieten en inspireren

Levert jullie entree een warm welkom aan bezoekers? Mag het ziekteverzuim naar beneden of verdient de wachtruimte meer sfeer? Tegenwoordig is het steeds moeilijker om goede werknemers te vinden, maar vooral hoe behouden we onze werknemers.

We zorgen voor sfeervolle en gezonde werkruimtes, vers fruit, goede arbeidsvoorwaarden en ontspanning.

Onze moswanden zijn een perfect product voor deze situaties. De wetenschap leert ons dat uitzicht op groen een zeer positief effect heeft op de gezondheid. Een moswand bij binnenkomst of in een wachtruimte zorgt voor een duurzaam beeld en is een absolute eye cather Kortom, het houdt de mensen bezig. Dát is de kracht van de natuur.

Moswanden kunnen geleverd worden met of zonder bedrijfslogo’s

 

Privacy & minder geluid

De natuur is om die reden dan ook onze favoriete adviseur. De wetenschap laat zien dat ziekteverzuim significant afneemt, mensen zich rustig voelen en je brein creatiever wordt bij uitzicht op groen. “Even er tussenuit” is minder nodig als je de natuur terug naar binnen haalt. Voor grote én kleine organisaties scheelt dit kosten, vermindert het omgevingsgeluid en laat je zien dat je werknemers ertoe doen!

 

Groot denken

Onze moswanden produceren we op ieder gewenst formaat. Groot én klein. Ons 100% natuurlijke, onderhoudsvrij mos kan een volledige muur vullen, een aantal panelen of slechts de balie in de ontvangsthal. We kijken graag samen met jouw naar de mogelijkheden om een voor jouw kantoor perfecte Moswand af te leveren.

Contact ons gerust we sparren graag met jouw mee.